Гуардиола: Може би някога ще счупим тази бариера


Н. Гавазов

Гуардиола: Може би някога ще счупим тази бариера

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира елиминирането на отбора си от Шампионска лига след загубата с 3:1 срещу Лион в мач от четвъртфиналите на турнира.

След като допусна гол през първото полувреме на срещата в Лисабон, Сити изравни резултата след почивката, но в крайна сметка влезлият като резерва Муса Дембеле, погреба мечтите на "гражданите“ за заветния трофей, отбелязвайки дубъл срещу считания за фаворит английски колектив.

По този начин за четвърти път от четири опита Гуардиола не може да сбъдне мечтите на феновете на "гражданите" не само за европейски триумф, но и за място на полуфиналите в турнира.  Каталунецът обаче не се отчайва.

"Един ден ще пробием на полуфиналите.

В първите 20-25 минути имахме затруднения с намирането на свободно пространство. Второто полувреме се оказа нормално - бяхме в играта. Имах чувството, че играем по-добре. Но в това състезание трябва да си перфектен.

Ние сме разстроени. Сега отиваме в отпуска. А след това ще трябва да ободрим играчите.

Понякога се налага да преодолеете тази бариера. Нашият отбор заслужава това с играта си през последните две години. Може би един ден ще счупим тази бариера", заяви Гуардиола.

  Сподели
240