РБ Лайпциг се разправи с Атлетико и отива на полуфиналите (видео)


FUTBOL-TV

РБ Лайпциг се разправи с Атлетико и отива на полуфиналите (видео)

РБ Лайпциг се наложи над Атлетико Мадрид с 2:1 във втория 1/4-финал от Шампионската лига на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон. Двубоят бе интересен и предложи доста емоции.

След около 15 минути игра от Атлетико поискаха дузпа за нарушение на вратаря на РБ Лайпциг срещу Нигес, но съдията остави играта да продължи. До края на първата част най-интересната ситуация беше пред вратата на мадридчани, когато след ъглов удар Кристофър Нкунку отправи топката с глава в очертанията й, но тя попадна право в ръцете на Облак.

Пет минути след почивката Сабитцер центрира отдясно и Олмо с глава наказа Облак, за да изведе отбора си напред в резултата - 1:0. Малко по-късно своя мерник от далечно разстояние пробва и Упамекано, но Облак беше на мястото си и улови топката.

В 70-ата минута се стигна до дузпа за испанците, след като Жоао Феликс беше фаулиран от Лукас Клостерман. Зад топката застана именно Феликс, който с безкомпромисно изпълнение изравни.

В 88-ата минута резервата Адамс направи резултата 2:1. Той получи супер пас от Анхелиньо и след това стреля силно, а топката се отклони от Саул Нигес и влезе неспасяемо в мрежата на Облак. До края "дюшекчиите" не успяха да отвърнат и така отпаднаха от надпреварата. На полуфиналите РБ Лайпциг ще играе с Пари Сен Жермен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
197