Нагелсман: Готови сме за битка с Атлетико


Н. Гавазов

Нагелсман: Готови сме за битка с Атлетико

Старши-треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман сподели мнение за срещата с Атлетико от четвъртфиналите на Шампионска лига. .

"Ние възнамеряваме да играем футбол и да мислим за собствената си игра. Разбира се, Атлетико има много повече опит в двустранните сблъсъци. Но сега всичко ще се реши в една игра и тогава може да се случи всичко. И двата отбора нямат опит да играят в новия формат.

Вече има достатъчно приказки, че Тимо Вернер няма да ни помогне. Всички знаят това, но имаме и други квалифицирани играчи в атакуващата група. Както казах, ще реша за стартовия състав преди мача. Момчетата, които не получиха много време за игра при Вернер, сега имат голям шанс да се докажат.

Разбира се, има натиск и напрежение. За нас е важно да успокояваме играчите, а не да увеличаваме натиска върху тях. Вече сме обсъдили различни сценарии - ако вкараме, ако Атлетико вкара ... Ние сме фокусирани върху предстоящия мач, който обещава да бъде много вълнуващ. Първо трябва да открием резултата, това ще бъде първата стъпка към победата. Но бъдете сигурни - готови сме за битка.

Нека да видим какво ще бъде здравословното състояние на Шик и Халстенберг. И двамата се представиха добре в петък. Все още не мога да кажа дали те ще бъдат в стартовия състав или ще започнат сред резервите. Нуждаем се само от 100% здрави футболисти, така че в последния момент ще взема решение за състава", заяви Нагелсман.

  Сподели
120