Гасперини: По-добре да бяхме пропуснали в началото


Н. Гавазов

Гасперини: По-добре да бяхме пропуснали в началото

Старши-треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира резултата от мача с ПСЖ в рамките на четвъртфиналите на Шампионска лига. Напомняме, че бергамци претърпяха поражение с 2:1 и напуснаха турнира.

"Удовлетворението остава, че проведохме отлична кампания в Шампионска лига, като постоянно подобрявахме представянето си срещу най-добрите отбори в Европа. Мога само да благодаря на момчетата за всичко, което направиха през този сезон.

Поражението е разочароващо, защото бяхме много близо до нашата цел. ПСЖ има едни от най-добрите играчи в света в лицето на Мбапе и Неймар, които наистина оживиха играта им в един момент. Можехме да пропуснем и по-рано, а това щеше да е по-добре, защото винаги боли, когато допускаш гол в края. Направихме всичко,което можехме, в края на една изморителна серия от мачове, за тов амога само да благодаря на момчетата.

Шампионската лига е много специално състезание и прочетох преди време, че Жозе Моуриньо каза, че това е състезание на детайлите. Детайлите имат значение когато срещите са толкова балансирани и могат да се развият по един или друг начин.

Въпреки всичко стигнахме до 90 минута с преднина. Със сигурност бяхме добре подготвени и можехме да се справим по-добре с няколко контраатаки, но това са все подробности", заяви Гасперини.

  Сподели
296