Буфон: Планът на Ювентус се провали след 12 минути


Н. Гавазов

Буфон: Планът на Ювентус се провали след 12 минути

42-годишният италиански вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон коментира отпадането на торинци от 1/8-финалите на Шампионска лига от френския Лион.

"Подготвяхме се за този мач и планирахме да не дадем предимството на Лион, което може да доведе до голове. След 12 минути планът ни напълно се провали.

При това смятам, че играчите на Ювентус успяха да останат спокойни, да се опитат да останат организирани, създавайки шансове и не просто да полудяват, като се втурват напред. Когато вкарахме втория гол, ние наистина започнахме да вярваме, че можем да обърнем хода на сблъсъка, но се оказа трудно да вкараме три гола.

Определено не стигнахме толкова далеч, колкото искахме или смятахме, че ще успеем. Много сме разочаровани, защото всеки път, когато участваме в този турнир, мечтаем да постигнем това, което не сме успели да постигнем и всяка година смятаме, че е подходяща за това.

За съжаление, мисля че отпадането ни от Шампионска лига този път се дължи на лошото представяне в първия мач, а не на играта, която видяхме тази вечер. Предвид трудните обстоятелства през този сезон и снощи, никога не сме имали шанс да запалим искра в играта. Това е най-разочароващото", заяви Буфон.

  Сподели
158