С гол и асистенция на Бардон, Анортозис спря Интер – 3:3


А. Франгов

С гол и асистенция на Бардон, Анортозис спря Интер – 3:3

Истинска драма се разви в Никозия тази вечер, след като шампионът на Кипър Анортозиз Фамагуста достигна до зрелищно 3:3 с Интер (Милано). С гол и асистенция се отчете бившата звезда на Левски Седрик Бардон. Екзекуторът на Оксер бе главното действащо лице в мача, като Бардон вкара първия и помогна за втория гол на домакините.

Срещата започна с домакински натиск, но Интер поведе в резултата.Балотели откри за гостите още в 13-та минута. Ибрахимович изстреля топката с уникална сила и точност от пряк свободен удар от около 40 метра, вратаря на домакините отби и тъмнокожият нападател на Интер откри.

В 31-та минута Седрик Бардон върна статуквото в резултата след груба грешка в защитата на Интер. Бурдисо буквално изведе Бардон, след неразбирателство с вратаря на „нероадзурите" Жулио Сезар. В последните две минути на първата част зрителите на мача видяха два гола. Марко Матераци отново изведе Интер напред, като при гола му останаха съмнения за фаул в атака. Малко по-късно Пинаги направи резултата 2:2. След разбъркване в наказателното поле с известна доза късмет топката стигна до Пинаги, който не остави шансове на Сезар.

Така на полувремето свата отбора се оттеглиха при резултат 2:2. Втората част започна с натиск на гостите. В 50-та минута Камбиасо имаше шанс да вкара, но топката рикошира и облиза гредата на кипърци.

Фрусос вкара за 3:2 в 61-та минута. Перфектно организирана контраатака на Анортозис мина през Бардон, който с едно докосване подаде на Фрусос. Гръзкият футболист не се поколеба да прати топката в мрежата на отбора на Жозе Моуриньо за трети път.

Интер продължи натиска си в оставащите минути на мача, но домакините за пет минути пропуснаха две перфектни ситуации за гол. Лабан и Константину бяха близо до гола, но до четвърти гол за Анортозис така и не се стигна.

Изравнителното попадение бе дело на Хулио Крус в 81-та минута. Виера испълни перфектно фаул, и Крус с глава донесе точката на Интер.

 

Анортозис - Интер (Милано) 3:3
0:1
Балотели (13)
1:1 Бардон (31)
1:2 Матераци (44)
2:2 Панаги (45)
3:2 Фрусос (50)
3:3 Крус (81)

АНОРТОЗИС: Бекай, Каставакис, Добрашанович, Пауло Коща (Панаги 42), Фрусос (Скопелитис 63), Лейвкабеси, Тахер, Лабан, Константину, Бардон (Околич 78), Георгиу


ИНТЕР:
Сезар, Санети, Майкон, Бурдисо (Виейра 58), Матераци, Камбиасо, Мансини (Максуел 58), Куарешма, Станкович (Крус 57), Балотели, Ибрахимович

Съдия: Стефан Дюамел

Стадион: "ГСП", Никозия

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
345