Моуриньо: Това решение е позор


Н. Гавазов

Моуриньо: Това решение е позор

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо критикува решението на Спортния арбитражен съд (CAS) относно делото на Манчестър Сити.

Вчера CAS обяви, че Сити не е нарушил правилата на финансовия феърплей или не може да носи отговорност заради изтекъл срок на давност, така че на "гражданите"  е върнато правото на участие в Шампионска лига.

Но в същото време Сити бе глобен с 9 милиона паунда и именно този факт предизвиква недоволство на Жозе.

"Така или иначе е срамно решение.

Ако Манчестър Сити не е виновен, тогава да ги накажеш с тези милиони е позор. Ако не сте виновни, не можете да бъдете наказани. В противен случай, ако сте виновни, трябва да бъдете дисквалифицирани. Така че това също е срамно решение. Така или иначе е провал.

Ако не сте виновни, не плащате. Не казвам, че Сити е виновен. Казвам само, че не трябва да плащате, ако не сте виновни. Не те наказват, даже с един фунт.

Знам, че всичко е доста лесно с пари, но това е принципно. Защо трябва да плащате осем или девет милиона паунда, ако не сте виновни?

Ако не сте виновни, това е срамно решение. Ако сте виновни, това също е срамно. Ако сте виновни, трябва да бъдете изключени от съревнованието. Критиката ми не е насочена към Манчестър Сити - аз не съм никой за да знам дали те са виновни или не. Моите критики се отнасят до решенията", заяви Моуриньо.  

  Сподели
213