УЕФА реагира на решението на CAS за Ман Сити


Н. Гавазов

УЕФА реагира на решението на CAS за Ман Сити

УЕФА на своя официален уебсайт излезе с  изявление след решението на Спортния арбитражен съд (CAS) да отмени дисквалификацията на Манчестър Сити в европейските клубни турнири за два сезона.

"УЕФА приема за сведение  решението на съда за облекчаване на санкциите, наложени на Манчестър Сити от независим орган за финансов контрол за предполагаеми нарушения на правилата за лицензиране и финансовия феърплей. Отбелязваме, че комисията не счете за достатъчно убедителни доказателствата в подкрепа на констатациите на органа, както и че много от предполагаемите нарушения са ограничени във времето и излизат от петгодишната давност, предвидена в правилата.

През последните няколко години финансовият феърплей играе важна роля в защитата на клубовете и им помага да постигнат финансова устойчивост, а УЕФА остава ангажирана със своите принципи. В бъдеще няма да коментираме този въпрос“, се казва в изявлението.

Напомняме, че УЕФА дисквалифицира "гражданите“ от европейските клубни турнири за нарушаване на финансовия феърплей. Клубът бе  обвинен във финансови измами със спонсорски договори. Първоначалният срок за отстраняването на отбора бе два сезона, но Сити обжалва решението на организацията.

  Сподели
102