Дани Алвеш сравни Барса с Мохамед Али


Н. Гавазов

Дани Алвеш сравни Барса с Мохамед Али

Бившият защитник на Барселона Дани Алвеш сподели спомените си от финала на Шампионска лига през 2015 г. с Ювентус (3: 1), сравнявайки играта на каталунския клуб със стила на легендарния американски боксьор Мохамед Али.

"От този финал си спомням почти всичко, тъй като не мина много време. Спомням си, че бе специален момент, но в същото време много труден. Хората помислиха, че не можем да направим още един требъл, и подкрепяха противниците, за да не го направим. Знаехме, че хората смятат, че не можем да го направим. Когато сте готови за това, нещо лошо едва ли ще се случи. Това е тайната на Барса на финалите - отборът винаги е готов.

Атмосферата бе невероятна, подкрепата също, бяхме напълно съсредоточени. Това е, което най-много ми харесва в Барса: когато стигнеш до финала, знаеш, че най-лошото е зад гърба и е време да се насладиш. Когато се наслаждавате, спирате да мислите за шансовете на опонента си.

Изправихме се срещу  физически силен противник. Знаехме, че за да спечелим, трябва да контролираме топката. Няма значение колко силни са опонентите ви. Ако тичат след топката, значи определено ще се изморят. Моментът, когато техните играчи се приближават до нас от позициите си е възможност за нашата атака. Бяхме като Мохамед Али: треперехме като пеперуди и жилехме  като пчели. Мисля, че на този финал играхме достойно. Играчите празнуваха много, защото отново направихме требъл", заяви Али

Дани Алвеш се премести в Барселона през лятото на 2008 г. от Севиля. Трансферът на бранителя струваше на каталунците € 35,5 млн. През лятото на 2016 г. бразилецът премина в Ювентус. Бразилецът изигра за Барселона 391 мача и отбеляза 21 гола. С тима той спечели 24 трофея.

  Сподели
317