Юнайтед изпусна Валенсия, но спечели групата


Т. Михайлов

Юнайтед изпусна Валенсия, но спечели групата

Манчестър Юнайтед и Валенсия завършиха при равенство 1:1 в дербито за първото място в Група С на Шампионската лига. Двата тима направиха истински спектакъл за публиката като “червените дяволи” заслужаваха победа, тъй като създадоха и пропиляха дузина голови положения. Така англичаните триумфираха като победител в потока и ще избегнат по-тежките съперници при жребия.

Мачът започна с натиск на домакините, които се изрази в няколко опасни положения пред вратата на героя Гуаита. Още в 4-ата минута Нани изпита вратаря, но топката мина леко встрани от вратата. В 14-ата Рууни и Андерсон разиграха чудесно двойно подаване като бразилецът остана сам срещу стража на гостите, но стреля твърде слабо.

Веднага след това дойде и първото голямо положение за Валенсия като Домингес стреля ниско в ъгъла, но Бен Амос бе на място. Малко след това халфът на Лос Че разтресе лявата греда с удар с леви крак. В 21-ата минута бе и първото страхотно положение пред Бербатов. Българинът остана сам срещу Гуаита, но вратарят бе перфектен и избута топката от краката му.

Десет минути по-късно Парк бе близо до гола. Рууни центрира към кореецът, който стреля от воле, но намери тялото на вратаря. Веднага след това Валенсия неочаквано поведе. Карик сбърка в центърс, гостите създадоха числено положение и сам срещу Амос Ернандес не сбърка. Това бе първият и единствен гол във вратата на Манчестър Юнайтед в груповата фаза на Шампионската лига.

В 35-ата минута дойде и най-красивото изпълнение в мача. Параболичен удар на Рууни извън наказателното поле срещна напречната греда. Втората част започна отново с натиск на Юнайтед като в 47-ата минута Бербатов стреля с глава след центриране на Нани, но Гуаита спаси. Последва порой от ситуации, в които шансът не се усмихваше на англичаните.

Валенсия се ориентира предимно на игра с контраатаки, но обръчът се затягаше. В 56-ата минута гол на Бербатов бе отменен поради засада. В 60-ата Рууни красиво се завъртя и стреля от точката на дузпата, но нямаше шанс. Логичното се случи скоро след това. Парк нанесе силен удар, който бе избит от Гуаита, но Андерсон отблизо не сбърка при добавката. До края двата тима си размениха по две чудесни опасности, но до нов гол не се стигна.

  Сподели
162