Олимпик - Апоел: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Олимпик - Апоел: Без шансове за гостите

Олимпик Лион - Апоел Тел Авив
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 07.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

В последен мач от група В на Шампионската лига Олимпик Лион ще се опита да спечели първото място в групата, но за да направи това, ще трябва задължително да потърси победата срещу гостуващия Апоел. Френският гранд си осигури вече участие в плейофите на турнира и записа три победи и две загуби, като разликата с първия Шалке 04, който гостува на Бенфика е само точка. Във вътрешният шампионат французите стартираха зле, но постепенно се върнаха на победния път и в момента са девети мач без загуба, и въпреки, че са пети в класирането разликата от лидера Лил е само две точки, което прави лионци кандидат за титлата.

Апоел са на последното място в класирането в група В с 4 точки и не са загубили напълно своите шансове да бъдат трети, което ще им даде право да продължат участието си по европейските турнири в Лига Европа. За да стане това обаче, израелците се нуждаят от задължителна победа и благоприятно развитие на резултата в срещата Бенфика - Шалке 04. Във вътрешният шампионат Апоел също започна колебливо, но през уикенда победи с 5:1 като гост Апоел Петах и в момента е лидер с точка пред преследващите го Ироно, Макаби Тел Авив и Макаби Хайфа.

Добрата новина за наставника на Олимпик Клод Пюел е завръщането на Крис след триседмичното си отсъствие заради контузията в коляното, както и на Тулалан, който имаше проблеми с бедрото. Грение продължава да лекува травмата, която получи на 10 ноември, отпада и Гюркуф заради проблеми с ахилеса. Едерсон и Делгато са извън строя от август и техните контузии се превърнаха в дълготрайни и няма да повлияят върху тактическата постройка на отбора, Схемата на игра най-вероятно ще е 4-1-2-3. В центъра на атаката е по-вероятно да видим Лопес отколкото Гомис, а вместо Гуркюф мача ще започне Шелстрьом.

От групата на Апоел за мача отпаднаха Роки и Лала, които са извън строя от началото на сезона. За сметка на това се завръщат Шиш и Таома, които лекуваха травми от 14 ноември. По такъв начин в опорната зона ще започне срещата Абутбул, а на левия фланг Бондар. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Тамуз и Шахтер начело на атаката, апо крилата Зееви и Вермут.

Класата на Олимпик Лион е безспорна, освен това домакините притежават мотивацията за победа, което предполага, че ще хвърлят всички усилия, за да постигнат целта си. Французите са безспорен фаворит в мача и смятам, че Апоел няма да успее да се противопостави на своя съперник и е без шансове за постигане на добър резултат.

Прогноза за: Олимпик Лион - Апоел 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

14 ноември Олимпик Лион - Ница 1:0 (Лига 1)
21 ноември Ланс - Олимпик Лион 1:3 (Лига 1)
24 ноември Шалке 04 - Олимпик Лион 3:0 (Шампионска лига)
28 ноември Олимпик Лион - ПСЖ 2:2 (Лига 1)
04 декември Монпелие - Олимпик Лион 1:2 (Лига 1)

Апоел Тел Авив:

14 ноември Апоел Тел Авив - Бейтар Йерусалим 0:0 (Лига А1)
20 ноември Бней Шахин - Апоел Тел Авив 1:3 (Лига А1)
24 ноември Апоел Тел Авив - Бенфика 3:0 (Шампионска лига)
28 ноември Апоел Тел Авив - Ашдод 0:2 (Лига А1)
04 декември Апоел Петах Тиква - Апоел Тел Авив 1:5 (Лига А1)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Апоел Тел Авив

1 мач
1 победа за Олимпик Лион
0 равенства
0 победи за Апоел Тел Авив
Голова Разлика: 3:1 за Олимпик Лион


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 1.36
Равен - 4.75
Апоел Тел Авив - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176