Клатенбърг: Голът на Реал срещу Атлетико във финала бе от засада


Н. Гавазов

Клатенбърг: Голът на Реал срещу Атлетико във финала бе от засада

Реферът Марк Клатенбърг сподели спомените си от финалния мач от Шампионска лига сезон 2015/2016 между Реал Мадрид и Атлетико (1: 1, 5: 3 след дузпи).

"Постоянно ме питат за финала на Шампионска лига сезон 2015/2016. Пепе се търкаляше из тревата и аз си помислих: "Как толкова голям човек може да бъде толкова чувствителен?“.

Той на два пъти се опита да ме измами и да ме принуди да отстраня играч на Атлетико. Друг рефер можеше да му повярва, но аз бях добре подготвен за мача, след като изучих начина на игра на Пепе.

Той е футболист, на когото не може да се вярва. Играта може да е проста и ясна, но той ще се опита да направи нещо сложно.

В този мач Реал поведе с 1: 0, но голът бе отбелязан от малка засада. Разбрахме това по време на почивката, асистентът ми пропусна епизода.

Дадох дузпа на Атлетико в началото на второто полувреме, когато Пепе фаулира Фернандо Торес. Пепе бе бесен и ми каза на перфектен английски: "Това не е дузпа, Марк“. Отговорих му: "Вашият първи гол не биваше да го има".  Това го накара да замълчи.

Хората може да си помислят, че това звучи странно, тъй като две грешни решения не формират едно правилно. Съдиите не мислят така, но играчите мислят така. Пепе е заядлив с хората. Когато съдите мачове с негово участие, трябва да сте постоянно нащрек", заяви Клатенбърг.

  Сподели
569