Робъртсън: Меси е най-великият, играл този спорт


Н. Гавазов

Робъртсън: Меси е най-великият, играл този спорт

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън заяви, че съжалява за агресията към нападателя на Барселона Лионел Меси.

Преди година Робъртсън загуби напълно дуела с Меси на "Камп Ноу" - Лионел вкара два гола, а Ливърпул загуби с 3: 0 в първия полуфинал на Шампионската лига.

Този провал обаче вдъхнови Робъртсън и съотборниците му в реванша - "червените" не само, че се върнаха в битката, но направиха един от най-знаменитите обрати в турнира, побеждавайки каталунците с 4:0. В един момент обаче шотландецът удари Меси по главата и сега съжалява за това.

"Понякога играя като фен, а не като професионален футболист, което може би понякога е мой недостатък. С Фабиньо следвахме Меси, с когото се озовах на земята. Малко му разроших косата. Той не бе много доволен от случилото се и със сигурност не бих го направил отново. Това е неуважение към най-добрия футболист. Преди тази среща никога не бях виждал толкова мотивирана съблекалня. Не знам какво ме прихвана. Наистина съжалявам за това, но то е нещо, за което всички винаги ми напомнят. Тогава не съм мислил.

В първия двубой на "Камп Ноу" реших, че съм се справил с него възможно най-добре. Той обаче пак си тръгна с два гола за победата с 3:0 и всички тогава говореха за Меси. Според мен, той е най-великият, който някога е играл този спорт. Имаше момент в първите няколко минути на "Камп Ноу", когато той прекара топката между двама наши халфа и се движеше срещу мен. Помислих си: "О, този е сериозен. По дяволите, сега се движи към мен". Нещата, които прави с краката си, са плашещи. Не можеш да го видиш, понякога трябва да гадаеш, за да се браниш срещу него", заяви Робъртсън.

  Сподели
121