Кариус получавал заплахи за смърт след финала в ШЛ


Н. Гавазов

Кариус получавал заплахи за смърт след финала в ШЛ

Вратарят на Бешикташ Лорис Кариус, който все още е собственост на Ливърпул, даде интервю за Bild, в което призна, че е заплашван с физическа разправа  след финала в Шампионска лига срещу Реал Мадрид през 2018 година.

На финала, който все още остава последният официален мач на Кариус за Ливърпул, Лорис допусна две груби грешки, заради които Реал Мадрид отбеляза победа с 3: 1, а "червените" отложиха мечтата си за трофея с една година.

Малко след този мач стана известно, че причината за грешките на Карий може да бъде сътресение след удар от страна на защитника на Реал Мадрид Серхио Рамос, но това не спря някои хора, които започнаха да обиждат Лорис и дори да го заплашват.

"Повярвайте ми, научих много благодарение на тази критика! Поглеждайки назад, разбирам, че трябваше да бъда много по-агресивен към публиката.

Получих сътресение при сблъсъка със Серхио Рамос, което ограничи пространственото ми зрение. Това бе научно доказано чрез задълбочени изследвания при един от водещите световни експерти в областта на мозъка.

По принцип се зарадвах да разбера какво наистина ми се е случило в този мач, но не исках да говоря за това пред публиката.

Когато тези резултати бяха публикувани, имаше много гняв и обида към мен, често под кръста. Никога не съм използвал това като оправдание, но не разбирам, когато хората се шегуват за някой, който е получил сериозна травма на главата.

Получих заплахи за смърт. Но не мога да ги приемам сериозно.

Някои хора ми пишат анонимно и дори не показват лицата си в профилите си. Не мисля, че тези хора се осмеляват да отворят устата си, минавайки покрай мен.

Понякога играчите получават изключително враждебни съобщения по интернет. Ако четете всяко съобщение, не можете да спите два дни.

Лудост е, че хората, използвайки анонимността, обиждат другите, дискриминират и стават расисти.

Не можете да обвинявате феновете, ако са освирквали играча. Те са платили да гледат мача и заслужават да се разстроят. Професионалистът трябва да се справи с това.

"Но когато хората стигат до лични обиди или заплашват с репресии, това вече е твърде много", заяви Кариус.

  Сподели
150