Сити заподозря Арсенал в заговор


Н. Гавазов

Сити заподозря Арсенал в заговор

Представители на Манчестър Сити проведоха собствено разследване след решението на осем клуба от английската Висша лига да се обърнат към Спортния арбитражен съд (CAS) във връзка по делото  с "гражданите".

Миналата седмица стана известно, че Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и четири други клуба се свързаха с адвокатска кантора, за да напишат съвместно изявление до CAS с цел да попречат на Манчестър Сити да участва в следващото издание на Шампионска лига.

Според Mirror,  лидерите на "гражданите" са получили информация от свои източници, че Арсенал стои зад обжалването пред CAS. В лагера на "артилеристите“ отказаха да коментират тези спекулации, но както уверява изданието, клубът ще отрече обвиненията в конспирация, ако Сити излезе с официално изявление.

Напомняме, че на Манчестър Сити е забранено да участва в евротурнири за срок от две години, след като УЕФА призна клуба за виновен за сериозни нарушения на правилата на финансовия феърплей. Забраната влиза в сила през следващия сезон.

  Сподели
131