Гуардиола: Наложи ни се да се постараем много за победата


Н. Гавазов

Гуардиола: Наложи ни се да се постараем много за победата

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола остана доволен от това, че „блауграна" кръг преди края на груповата фаза на Шампионската лига се класираха за плейофите в турнира, благодарение на победата с 3:0 над Панатинайкос в мач от 5 кръг на груповия етап на най-престижния европейскии клубен турнир.

„Наложи ни се да се постараем доста, за да победим тук. Нека да кажа, че ние за трета поредна година се класираме за плейофите на Шампионската лига кръг преди края на груповата фаза. Мачове с такива отбори като Копенхаген и Рубин изискват от нас дяволски много усилия за да постигнем успех. Разбира се, ние не сме непобедими", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Гуардиола.

„Ако говорим за сегашния мач какво ме огорчи? Например, загубата на топката. Ние контролирахме хода на срещата, но играта можеше да се развие по друг начин, ако Валдес не се беше справил с ударите на противника. Той продължава да се явява ключова фигура за нас. Доволни сме, че се класирахме за следващия етап на турнира", завършва Гуардиола.

 

  Сподели
76