В Сити са изненадани, че Ливърпул иска отстраняване на отбора от ШЛ


Н. Гавазов

В Сити са изненадани, че Ливърпул иска отстраняване на отбора от ШЛ

За ръководителите на Манчестър Сити е изненада, че Ливърпул, който е лидер  в класирането на английската Висша лига, изрази подкрепата си  за клубовете, които се противопоставят на евентуалното участие на "гражданите" в следващото издание на Шампионска лига, съобщава Daily Express.

Манчестър Сити отрича каквото и да било нарушение на финансовия компонент на клуба и обжалва решението в Спортния арбитражен съд (CAS). Но някои клубове от Висшата лига в горната половина на класирането, с изключение на Шефийлд Юнайтед, написаха заявление до CAS срещу това да бъде разрешено на Сити да играе в Шампионската лига, докато жалбата им е в очаквателен режим.

Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и други се опасяват, че Сити може да поиска присъдата да бъде прекратена, докато процесът на обжалване е в ход и вероятно поради пандемията от коронавируса, процесът ще се забави за дълго, което може да доведе до там, че отборът на Хосеп Гуардиола ще участва в Шампионска лига през следващия сезон.

Напомняме, че Сити има забрана да участва в състезания в Европа в продължение на две години от следващия сезон, след като УЕФА намери клуба за виновен за сериозни нарушения на правилата на финансовия феърплей.

На 13 март английската Висша лига на официалния уебсайт обяви спирането на първенството до 4 април във връзка с епидемията от коронавирус.

  Сподели
121