УЕФА започва разследване на Реал Мадрид


Н. Гавазов

УЕФА започва разследване на Реал Мадрид

Централата на УЕФА ще започне разследване срещу Жозе Моуриньо и Реал Мадрид за предумишлено изкарване на картони на двама футболисти при победата с 4:0 над Аякс в среща от 5 кръг на груповата фаза на Шампионската лига, съобщи информацията авторитетният сайт за футболни новини Goal.com.

В края на двубоя Шаби Алонсо задържа топката близо 30 секунди преди да бие пряк свободен удар и съответно получи втори жълт картон от шотландския рефер Крейг Томсън и напусна терена. Малко след това Серхио Рамос по-същия начин бавеше времето и след като получи втори жълт картон стисна ръката на съдията и напусна терена.

По този начин футболистите на Реал ще пропуснат последния мач в групата срещу Оксер, който е без значение за тима, но пък футболистите ще бъдат без висящи картони в елиминационната фаза.

От УЕФА потвърдиха, че ще започнат разследване на събитията на „Амстердам Арена", с идеята че може да се увеличи наказанието за неспортсменско поведение.

Моуриньо се опита да разсее тези версии след мача, но в испанския вестник Marca се виждат снимки как резервния вратар Йержи Дудек отива и казва нещо Икер Касияс , който от своя страна веднага след това говори със Серхио Рамос. Секунди по-късно Рамос задържа топката и бива изгонен.

 

  Сподели
113