Смит: Не се страхуваме от Юнайтед


Н. Гавазов

Смит: Не се страхуваме от Юнайтед

В навечерието на днешния мач от 5 кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, мениджърът на шотландския гранд Рейнджър Уолтър Смит призна, че няма никакви причини неговия отбор да изпитва какъвто и да е страх пред своя противник.

Шампионът на Шотландия, за да запази шансовете си за класиране на плйофите в турнира, се нуждае само от победа, но тя се усложнява от факта, че отборът има проблеми в отбраната, поради контузиите на Бугера, Папача и Еду, а Уебстър не е готов за игра. По този начин Смит няма да може да заложи на схемата 4-5-1, с която излезе на „Олд Трафорд" и ще бъде принуден да използва друга.

"Не мисля, че факторът страх присъства в нашия отбор. Този мач е истинско предизвикателство за нас и трябва да се изправим пред него. В никакъв случай обаче не може и да става дума за страх", заяви Смит на пресконференцията преди мача.

"Няма съмнение, че това ще бъде един страхотен мач и ние знаем това. Юнайтед е невероятен отбор и Сър Алекс вече е използвал 27 футболисти в Шампионската лига, така че нашият съперник има доста голям отбор, с възможност за извършване на много вътрешни ротации", добави наставникът на шотландския гранд.

"Това наистина е голямо предизвикателство за нас и всеки един играч или мениджър ще се радва да го приеме. За това и играеш, за да може да вземеш участие в такива големи европейски мачове. Стадионът ще бъде пълен, а атмосферата страхотна. Надявам се да покажем добър футбол и през този сезон да се представим по-добре от миналогодишния. Когато започнахме настоящата си европейска кампания си поставихме за цел да останем в еротурнирите и след Коледа. Мисля, че това е по-силите ни и успяваме да го постигнем.

 

  Сподели
77