Барселона ще си тръгне с три точки от Атина и ще се класира напред


А. Павлов

Барселона ще си тръгне с три точки от Атина и ще се класира напред

Панатинайкос - Барселона
Стадион: "Атински олимпийски атлетически център Спирос Луис", Атина
Дата: 24.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Панатинайкос е домакин на Барселона във възлов двубой от Група D на Шампионската лига. Мачът е пети за двата отбора в груповата фаза. Останалите два тима в групата са Копенхаген и Рубин, които пък се изправят срещу друг в Казан. На първа позиция в таблицата са каталунците, които имат осем точки на сметката си. След Барса във временното подреждане са лъвовете със седем, татарите с три и детелините с една точка. Ако хората на Хосеп Гуардиола спечелят визитата си в гръцката столица, ще си осигурят и на теория продължаването напред. За ПАО пък това е последен шанс да съхрани шансовете си поне за оставане в евротурнирите, т.е. участие в Лига Европа.

Гръцкият първенец не се представя убедително в най-престижния евротурнир и, въпреки привличането на няколко много добри състезатели през лятото, има спечелени едва два пункта до този момент. Съвсем наскоро отборът смени наставника си. Начело на детелините застана опитният португалски треньор Жезуалдо Ферейра.

Разбира се, гръцкият тим се надява на далеч по-добър резултат срещу Барселона, отколкото в предходната среща между двата отбора в Група E. Тогава каталунците разбиха Панатинайкос с 5:1.

Тази мисия не изглежда никак лека, тъй като Барса се намира в унищожителна форма. В последния си мач от Примера дивисион момчетата на Гуардиола разтресоха Алмерия с 0:8. С тази гръмка победа тимът загря за ел класико. Именно Реал води с една точка пред Барселона във временното подреждане на испанското първенство.

Положението при ПАО в гръцката Суперлига също е добро. Атиняни са водач в таблицата с 24 точки, ала вторият Олимпиакос, който има същия точков актив, е с мач по-малко и при успех в него ще измести ПАО от върха.

Конкретно за самия двубой между атиняни и барселонци, ще засегнем темата за кадровите проблеми в двата тима. При домакините те не са големи, като Ферейра ще трябва да се лиши от услугите единствено на Себастиан Лето, който има контузия в коляното. Жан-Ален Бумсонг и Сотирис Нинис обаче отново са на линия, след като излекуваха травмите си. От друга страна, Гуардиола няма да може да разчита само на Ерик Абидал, който получи контузия в дясното си бедро.

В този ред на мисли, разбира се, гостите са определено по-класни като единици от съперника си. Макар и в него да има качествени играчи, все пак тези на Барса са едни от най-добрите в света. Това, с което Панатинайкос може адекватно да противостои на потенцала на опонента си, са агресивната игра и силната подкрепа от страна на колоритната си публика.

Дали тези две неща ще стигнат на ПАО да извлече добър резултат от днешния дуел, е съвсем друг въпрос. Барселона ще търси победата докрай, тъй като тя ще гарантира и на хартия класирането за осминафиналите. А в последните години каталунците винаги се справят с подобен род задачи. Затова най-логичният знак в тази среща е двойката.

Последни пет срещи:

Панатинайкос:

30 октомври Панатинайкос - Олимпиакос 2:1 (Суперлига)
02 ноември Рубин - Панатинайкос 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Атромитос - Панатинайкос 0:1 (Суперлига)
13 ноември Панатинайкос - Лариса 1:1 (Суперлига)
20 ноември Панатинайкос - Ираклис 4:2 (Суперлига)

Барселона:

02 ноември Копенхаген - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
07 ноември Хетафе - Барселона 1:3 (Примера дивисион)
10 ноември Барселона - Сеута 5:1 (Купа на Краля)
13 ноември Барселона - Виляреал 3:1 (Примера дивисион)
20 ноември Алмерия - Барселона 0:8 (Примера дивисион)

 

Досегашни срещи:

Пет мача
Една победа за Панатинайкос
Едно равенство
Три победи за Барселона
Голова разлика: 13:3 за Барселона

 

Коефициенти от bet365:

Панатинайкос - 9.00
Равен - 4.75
Барселона - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120