Апоел - Бенфика: Труден тест за португалците


Н. Гавазов

Апоел - Бенфика: Труден тест за португалците

Апоел Тел Авив - Бенфика
Стадион: "Блумфилд", Тел Авив
Дата: 24.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Ален Хамър (Люксембург)

В среща от 5 кръг на група В от Шампионската лига, последният в класирането Апоел приема третия Бенфика и ако домакините загубят, ще се простят и на теория с възможността да продължат в следващия етап на турнира. До този момент израелците са без победа и от 4 мача имат само едно равенство срещу Шалке 04. На практика, Апоел загуби не само всякакви шансове за участие в плейофите на Шампионската лига, но предвид досегашното си представяне, отборът воден от Гутман може да се надява само на чудо, за да се докопа до третото място, което ще му даде право на участие в Лига Европа.

В първенството на Израел Апоел започна неуверено, но постепенно набра скорост и в момента е в серия от шест поредни мача без загуба във всички турнири. В последния кръг, който се игра през уикенда, отбора от Тел Авив победи като гост с 3:1 Бней Сахнин, като два от головете отбеляза Тамуз. По този начин Апоел заема второ в класирането и е само на точка от водача Ирони Кирият.


Бенфика до този момент спечели домакинските си мачове в Шампионската лига, но загуби двете си гостувания срещу преките конкуренти за едно от двете места в класирането - Шалке 04 и Олимпик Лион. Ако „орлите" искат да продължат участието си в турнира и след Нова година, със сигурност ще трябва да победят в последния кръг у дома си немският отбор, но една загуба в сряда вечер на „Блумфийлд" най-вероятно ще изхвърли португалците от по-нататъшната им борба.

Във вътрешното първенство португалският шампион стартира ужасяващо - с три загуби от четири мача, но след това стабилизира представянето си и постигна серия от пет поредни победи, за да дойде 7 ноември, когато „орлите" бяха унизени от Порто, губейки дербито с 0:5. В момента Бнфика се намира на второ място в класирането и има в актива си 21 точки от 11 мача и едва ли ще успее да защити титлата си, след като изостава от лидера Порто с цели десет точки.

За Апоел отпаднаха контузените Ядин, Захави и Амри Кенде, както и Лала и Роки, които лекуват дълготрайни контузии. Най-вероятно капитанът Бадир ще започне срещата от резервната скамейка, заради травмата си. Домакините ще използват тактическата постройка 4-4-2, като със сигурност мача ще започнат Тамуз и Саар, които ще са начело на атаката. В центъра на защитата е по-вероятно да видим Дъглас отколкото Франсман, а на левия фланг Тоама, вместо Шивхон.

Жорже Жезуш ще започне мача с двама нападатели, а непосредствено зад тях, в една линия ще разположи Гайтан, Аймар и Мартинс. Характерното за Бенфика е, че играе много открито в стремежа си за търсене на гола, като фланговите защитници играят като крила когато отбора овладее топката и най-вероятно така ще бъде и на „Блумфийлд". В опорната зона може би ще видим Гарсия, а на двата фланга на защитата - Коентрао и Перейра.

За любителите на статистиката: Бенфика не е допускала гол в последните си три мача срещу израелски отбори. Карлос Мартинс има на сметката си пет асистенции - повече от всеки друг футболист в турнира. Апоел е вкарал само четири гола в последните си 12 мача в Шампионската лига. Отделно от това, Бенфика е отбелязала 12 гола в 20 гостувания в Шампионската лига, но от тях спечели само два мача и загуби шест от последните седем. Половината си попадения португалците вкарват между 40-та и 70-та минута, половината попадения на Апоел са след 70-та минута.

Очертава се един оспорван мач в който и двата отбора ще търсят победата. Мотивацията за добро представяне е еднаква за всички, но по-опитният тим е този на Бенфика. Това си пролича при срещата в Лисабон, където израелците владееха топката повече от своя съперник, но успяха да отправят само два удара към вратата на Роберто. Според мен равенството няма да е никаква изненада, но още по-малко победа за Бенфика, които впрочем нямат друга алтернатива в този мач. 

Прогноза за: Апоел - Бенфика 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Апоел Тел Авив:

02 ноември Апоел Тел Авив - Шалке 04 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Макаби Хайфа - Апоел Тел Авив 0:2 (Лига А1)
10 ноември Апоел Тел Авив - Макаби Тел Авив 3:3 (Купа на Израел)
14 ноември Апоел Тел Авив - Бейтар Йерусалим 0:0 (Лига А1)
20 ноември Бней Шахин - Апоел Тел Авив 1:3 (Лига А1)

Бенфика:

24 октомври Портимоненсе - Бенфика 0:1 (Суперлига)
29 октомври Бенфика - Пашош де Ферейра 2:0 (Суперлига)
02 ноември Бенфика - Олимпик Лион 4:3 (Шампионска лига)
07 ноември Порто - Бенфика 5:0 (Суперлига)
14 ноември Бенфика - Навал 4:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Апоел Тел Авив - Бенфика

1 мач
0 победи за Апоел Тел Авив
0 равенства
1 победа за Бенфика
Голова Разлика: 2:0 за Бенфика


Коефициенти от bet365:
Апоел Тел Авив - 5.50
Равен - 3.60
Бенфика - 1.66

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
119