Тухел: Удоволствие е да си треньор на такъв отбор


Н. Гавазов

Тухел: Удоволствие е да си треньор на такъв отбор

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел коментира класирането на отбора за четвъртфиналите на Шампионска лига. Напомняме, че парижани победиха Борусия Дортмунд с 2:0 в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира и с общ резултат 3:2 продължават напред.

"Феновете бяха прекрасни. Зареждаха ни със сила преди мачовете. Пеехме заедно с тях, седейки  в автобуса. Тази победа е за тях. Играхме като отбор, на който можете да разчитате. Важно бе да се покаже това на практика. Днес да си треньор на такъв отбор е истинско удоволствие. Винаги се стремим да контролираме играта и напълно успяхме през първото полувреме. Бе очевидно, че трябва да търпим, но заедно го направихме. Те намалиха пространството между линиите и всеки работеше един за друг. Не планирахме това, но се оказа, че продължихме да заплашваме противника при контраатаките.

Спечелихме последните 28 мача. Загубихме само в Дортмунд, при това с разлика от един гол. А хората говореха така, сякаш сме четвърти в първенството и отпаднахме от всички Купи. Всеки иска да критикува, това е най-лесно", заяви Тухел.

  Сподели
103