Клоп нападна Атлетико за антифутбола


Н. Гавазов

Клоп нападна Атлетико за антифутбола

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп не можа достойно да приеме домакинското поражение с 3:2 от Атлетико в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига, като разкритикува противника си за анти-футбола.

Пристигайки на "Анфийлд“, за да се защитава, отборът на Диего Симеоне успя да се ограничи само с един гол, пропуснат в основните 90 минути, благодарение на което той успя да прати срещата в продължения.

А в допълнителното време гостите три пъти огорчиха Адриан и отстраниха действащия победител в Шампионска лига, предизвиквайки бурна реакция в Клоп.

"Напълно съм доволен от нашата игра. Какво да кажа? Трудно е да играя срещу такъв отбор. Не разбирам защо те играят такъв футбол с такова умение. Добре, победителите не се съдят.

Когато видя играчи като Коке, Саул, Йоренте, мисля, че могат да играят футбол правилно, а не да стоят в собствената си половина на терена и да разчитат на контраатаки.

Те ни победиха и, разбира се, трябва да приемем това. Поздравления за тях. Но този резултат не изглежда правилен. Наистина, не умея да губя. Особено, когато момчетата се стараят толкова много. Противникът се защитаваше в два реда от по четирима души. Те дори нямаха контраатаки.

Понякога имахме късмет в Шампионската лига - невъзможно е два пъти да стигнем до финалите без късмет. Днес почти всичко бе срещу нас в решаващите моменти", заяви Клоп.

  Сподели
437