ПСЖ изхвърли Дортмунд и продължава напред в ШЛ


FUTBOL-TV

ПСЖ изхвърли Дортмунд и продължава напред в ШЛ

Пари Сен Жермен се наложи над Борусия Дортмунд с 2:0 на “Парк де Пренс" в среща реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Така с общ резултат от двата мача - 3:2 французите продължават напред в надпреварата.

Неймар (28') откри резултата пред празните трибуни. При едно изпълнение на корнер бразилската суперзвезда се измъкна от опеката на Хакими и с глава прати топката в противниковата мрежа за 1:0. Така той успя да материализира натиска на своя тим, като до преди гол имаше още няколко добри положения пред вратата на Роман Бюрки.

Домакините нанесоха своя втори решаващ удар в добавеното време на първата част. Тогава ПСЖ проведе красива атака, която беше завършена с гол на Бернат след подаване на Пабло Сарабия.

След почивката BVB опитаха натиск, но ПСЖ стигнаха на няколко пъти до нови голови ситуации. В 64-ата минута Мбапе все пак се появи на терена, заменяйки Сарабия. До преди два дни той бе тестван за коронавирус, но в крайна сметка резултатите му бяха негативни и днес той взе участие в мача.

В следващите минути Брант на два пъти пробва късмета си, но не успя да се разпише. В 89-ата Емре Джан беше изгонен с директен червен картон заради избутване на Неймар след фаул срещу него.

  Сподели
131