Клоп очаква подла игра от Атлетико


Н. Гавазов

Клоп очаква подла игра от Атлетико

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп призова отбора си да бъде подготвен за факта, че Атлетико отново ще симулира и провокира.

В първия мач от 1/8 -финалите на Шампионска лига играчите на Атлетико направиха Садио Мане своя цел, като по всякакъв начин провокираха сенегалския нападател за втория жълт картон.

Тогава Клоп дори се принуди да замени Мане на почивката и Юрген очаква, че противникът отново ще се обърне към "тъмните изкуства", защитавайки предимството си в един гол.

"Вече говорихме за това и вероятно ще говорим отново. Ако възникне подобна ситуация в реванша, вероятно няма да го променя, но в първия мач не бихме могли да поемем този риск. Да, загубихме с 1:0, но с десет човека щяхме да имаме по-малък шанс да отговорим.

Винаги се нуждаете от рефер, който е готов да реагира на подобен вид ситуация. Не можем да го направим сами. Садио не направи нищо лошо, абсолютно нищо, но не ме напусна  усещането, че при следващата ситуация ще получи втори жълт.

Ако винаги е било толкова лесно да неутрализирате най-добрия играч на опонента си, значи нещо не е наред с тази игра. Ако играчът не прави нищо лошо и все още е възможно - уау! Всеки тичаше  към него, за да го докосне с лакътя и да падне - това не трябва да се случва.

Очакваме много "опитна"  игра от Атлетико, нека да го наречем така. Опитна във всеки аспект, но трябва да сме готови", заяви Клоп.

  Сподели
422