Арсенал ще убие последната надежда на Брага за излизане от групата


Т. Михайлов

Арсенал ще убие последната надежда на Брага за излизане от групата

Брага - Арсенал
Стадион: "Мунисипал", Брага
Дата: 23.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


Спортинг Брага посреща Арсенал в предпоследната среща за двата тима от програмата на Група Н на Шампионската лига. На старта на турнира през септември “топчиите” бяха безмилостни сещу португалския дебютант и го размазаха с 6:0.

След тази загуба Брага регистира още една с тима на Шахтьор Донецк, при това с 0:3 у дома. За щастие на португалците дойдоха двата им мача с аутсайдера Партизан, които бяха спечелени сравнително трудно и това ги остави само на три точки от двата лидера, давайки им надежди за прогрес в турнира. Сезонът в Лига Сагреш не е най-успешният за вицешампиона, който е едва 10-ти с 14 точки и с 3 поредни загуби, последната от Витория Гимараеш с 2:1.

И над Арсенал надвиснаха облаци напоследък. Силният старт в Шампионската лига и във Висшата лига вече е забравен като в последния кръг на най-престижния турнир в Европа момчетата на Арсен Венгер загубиха с 2:1 от Шахтьор – отбор, който бяха победили с 5:1 две седмици преди това. Във Висшата лига Арсенал вече има 4 загуби, като в последния кръг отстъпи на кръвния враг Тотнъм с 2:3 на “Емирейтс”. Въпреки всичко трябва да споменем, че Арсенал има шанс да счупи рекорда на Манчестър Юнайтед от 20 гола в груповата фаза, записан през 1998/1999. “Топчиите” са с 15.

Наставникът на Брага Домингош Пасиенсиа може да изпозлва всичките си футболисти, тъй като няма проблеми с контузени и наказани. Вероятно в средата ще видим Вандиньо и Масоро. Лима и Матеус ще си партнират в нападение.

При Арсенал ситуацията откъм контузии вече е по-добра, но Арсен Венгер все още не може да разчита Диаби, Рамзи и Вермален. Алмуня и Бендтнер пропуснаха двубоя с Тотнъм, но сега може да се разчита на тях.

Арсенал ще направи всичко възможно да се реваншира поне частично пред феновете си за провала срещу Тотнъм. Освен това “топчиите” не са си гарантирали участие в следващат фаза на Шампионската лига и именно тази задача им е поставил Арсен Венгер за вторник вечерта. Брага ще направи всичко възможно да остави шансовете си живи и след този мач, но формата, в която се намират португалците показва, че е доста рисковано да се заложи на тях.

Последни 5 изиграни срещи:

Брага:

23 октомври Брага - Оляненсе 3:1 (Суперлига)
30 октомври Рио Аве - Брага 2:0 (Суперлига)
03 ноември Партизан - Брага 0:1 (Шампионска лига)
07 ноември Брага - Бейра Мар 2:3 (Суперлига)
13 ноември Витория Гимараеш - Брага 2:1 (Суперлига)

Арсенал:

03 ноември Шахтьор - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
07 ноември Арсенал - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 ноември Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 ноември Евъртън - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 ноември Арсенал - Тотнъм 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Брага - Арсенал

1 мач
0 победи за Брага
0 равенства
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 6:0 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Брага - 4.00
Равен - 3.60
Арсенал - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157