Сари: Трудно е да обясня какво се случи


Н. Гавазов

Сари: Трудно е да обясня какво се случи

Старши- треньорът на Ювентус Маурицио Сари обобщи първата среща от 1/8 -финалите на Шампионска лига с Лион (0: 1).

"Трудно е да се обясни защо това се случи, но през първото полувреме твърде бавно се движехме с топката, нямаше движение. Естествено, противникът се опита да натисне, да вземе топката и дори да вкара. Липсваха ни решителност и агресия по време на атаката, а за 15 минути - в защита. Ние нямахме късмет да пропуснем гол, когато Де Лигт получи травма.

Второто полувреме се получи  по-добро, но това не е достатъчно за мач от Шампионска лига. Не знам защо, но не мога да предам на играчите важността на бързото преместване на топката. Това са основите. Ще продължим да работим върху това и рано или късно тази концепция ще ги настигне. Когато топката се движи бавно, вие позволявате на противника да ви затвори, да бъде агресивен и да си върне топката. Дори не мисля, че натискът на Лион бе  толкова силен. Просто играхме много бавно, никога не променихме темпото и когато това се случи, едва ли е възможно да създадем нещо.

Вчера на тренировката топката се движеше два пъти по-бързо от тази вечер. Трябва да е обратното. Напоследък правим много неща по различен начин, отколкото на  тренировките. Не мога да разбера защо на тренировката топката се движеше два пъти по-бързо от днешния мач“, заяви Сари в интервю за Sky Sport Italia.

  Сподели
269