Атлетико взе първия двубой срещу Ливърпул


FUTBOL-TV

Атлетико взе първия двубой срещу Ливърпул

Атлетико Мадрид се наложи над Ливърпул с минималното 1:0 в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Ранен гол даде аванс на испанците. Саул Нигес откри в четвъртата минута. Коке центрира от ъглов удар, a в наказателното поле защитниците на "мърсисайдци" не се разбраха, като Фабиньо докосна топката, което се превърна в пас към Саул Нигес, който отблизо реализира в мрежата на Алисон. Ситуацията след това бе разгледана със ВАР, но попадението бе зачетено.

След това английският тим се настани в половината на своя съперник, а "дюшекчиите" умело бранеха териториите в близост до вратата на Ян Облак.

В 27-ата минута Ян Облак подари топката на Мохамед Салах, който подаде към Фирмино, но бразилецът беше в засада. Все пак той вкара във вратата, но попадението правилно не беше зачетено. В 35-ата минута настоятелността на Садио Мане доведе до отлична възможност пред Мохамед Салах. Египтянинът стреля от около 12 метра, но топката срещна главата на Фелипе и излетя в ъглов удар.

В добавеното време на първото полувреме "дюшакчиите" поискаха от рефера да изгони Садио Мане за удар с лакът срещу Симе Вършалко, но главният съдия Сжимон Марчинек не показа втори жълт картон на сенегалеца. На почивката Клоп извади Мане и пусна Дивок Ориги. 

В 70-ата минутаРенан Лоди шутира от 25 метра и ударът се получи много добре, но встрани. Малко след това Ориги центрира и капитанът на гостите Джордан Хендерсън стреля от въздуха, но близо до гредата. В 77-ата в игра се появи възстановеният Диего Коща, заменяйки Анхел Корея.

Освен поражението в този мач от Ливърпул получиха още една неприятна новина. Джордан Хендерсън получи контузия, а в игра се появи Джеймс Милнър. Тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата на английския национал. В крайна сметка интригата остава за реванша, като и двата отбора имат шансове за класиране.

  Сподели
419