Сари се надява на среща с Моуриньо


Н. Гавазов

Сари се надява на среща с Моуриньо

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари определи Манчестър Сити фаворит за спечелване на сегашното издание на Шампионска лига и също изрази надежда за плейофен сблъсък  с Тотнъм, който е воден от Жозе Моуриньо.

След като победиха Динамо Загреб  с резултат 4:1  в сряда, "гражданите“ стигнаха до 1/8 -финалите на Шампионска лига като първи в  група C.

В същото време Сити изостава от Ливърпул с 14 точки във Висшата лига, а Сари вижда това като добра причина за английския шампион да се съсредоточи върху европейското състезание.

"Автоматично смятам Манчестър Сити за мой фаворит. Отборът ми направи такова впечатление и вероятно ще бъдат по-концентрирани в Шампионска лига, отколкото във Висшата лига през този сезон", заяви Сари.

Подобно на Сити, Ювентус също спечели групата си, така че няма да може да се срещне с "гражданите" в първия кръг на плейофа. Но Сари има всички шансове да се пресече с новия тим на Моуриньо.

"Имах щастието да го познавам лично. Разбира се, най-високо го уважавам. Той е невероятен треньор.

Мога само да кажа, че в действителност той е може би малко по-различен, отколкото изглежда отвън. Когато го познаете лично, той се разкрива като напълно различен човек.

Ще се радвам да го срещна и ще се радвам да го срещна в този турнир", добави италианецът.

  Сподели
108