Дортмунд продължава напред в ШЛ


FUTBOL-TV

Дортмунд продължава напред в ШЛ

Борусия Дортмунд се класира за елиминациите на Шампионската лига. Тази вечер BVB победи Славия Прага с 2:1 в мач от "F“, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк“. Вестфалци получиха голяма помощ от Барселона, който удари Интер с 2:1 като гост. Дортмунд събра 10 точки и завърши на втора позиция. Славия е на дъното с две точки, а Интер (7 пункта) отива в Лига Европа.

Джейдън Санчо откри резултата след само 10 минути игра. Асистенцията бе на сметката на Марко Ройс, но с голяма заслуга беше и пусналият страхотен пас преди това Юлиан Брандт. Две минути преди почивката феновете на стадиона замлъкнаха, тъй като Славия изравни чрез Томаш Сучек. Реферът се допита до ВАР заради съмнения за игра с ръка на Шкода, но записалият асистенция футболист на гостите бе поел топката с гърди и логично - попадението бе зачетено.

След час игра Санчо асистира на Юлиан Брандт, който вкара така важния гол за Борусия. Гостите могат да съжаляват, тъй като до края пропуснаха няколко доста добри положения. Малко преди края Вайгъл бе изгонен, но дори това не попречи на Дортмунд да стигне до успеха.

  Сподели
229