Ливърпул се справи с РБ Залцбург за няма и две минути


В. Мухарски

Ливърпул се справи с РБ Залцбург за няма и две минути

Ливърпул се наложи с 2:0 при визитата си на РБ Залцбург в мач от последния кръг в група "Е" на Шампионската лига. Победата гарантира първото място на мърсисайдци в тази група. Тимът продължава напред, след като завърши на първо място, следван от Наполи.

В началните минути домакините натиснаха, но Алисон се намеси отлично на два пъти и остави двете нули на таблото. До почивката имаше още няколко положения пред двете врати, но без гол. През втората част обаче "червените"  реализираха две бързи попадения и после мачът се доиграваше,

Малко преди това да се случи Деян Ловрен се контузи и отстъпи мястото си на Джо Гомес. Малко след това резултатът бе открит. В 57-ата минута правещият иначе добър мач Станкович излезе да пресрещне Садио Мане, но сенегалецът бе по-бърз и центрира към Кейта, който с глава наказа бившия си отбор.

Няма и две минути след това Ливърпул стигна до втория си гол. Защитник върна лошо към Станкович, а и стражът отново закъсня и позволи на Салах да стигне пръв до топката. Играчът с номер 11 бе точен с много прецизен удар от малък ъгъл, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
420