Галатасарай - Брюж: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Галатасарай - Брюж: Потърсете изненадата

Галатасарай - Брюж

Стадион: "Тюрк Телеком", Истанбул

Дата: 26.11.2019 г.

Час: 19:55

Съдия: Иван Кружляк (Словакия)

Галатасарай посреща Брюж в директен сблъсък за третото  място в група А на Шампионска лига. В компанията на другите два тима в лицето на Реал Мадрид и ПСЖ още при жребия стана ясно, че турският и белгийският колектив ще спорят за утешителната трета позиция, която би ги оставила в евротурнирите и през пролетта. Да, "синьо-черните" имат шансове да завършат втори, но това е свързано по-скоро с фантастиката, отколкото с реалността.

Галатасарай има само една точка и тя бе спечелена при гостуването на истанбулци  именно на Брюж в първия кръг, което бе посрещнато с надежда от турските фенове. След това "Чим Бом" претърпя две домакински загуби от фаворитите, в които никак не изглеждаше безнадеждно и имаше своите шансове, но в крайна сметка остана с празни ръце. Сривът на колектива на Фатих Терим дойде в миналия кръг, на "Сантяго Бернабеу", където турският колектив катастрофира с 0:6. Като цяло, не можем да кажем, че Галатасарай влиза в двубоя с чудесна форма - тимът има три победи и четири загуби в последните с седем мача, като в този период е домашното поражение от градските съперници  Бешикташ и Истанбул Башакшехир, което изпрати Галатасарай чак на 8-ма позиция в таблицата на Суперлигата.

Брюж спечели две точки до момента. След равенството в първата среща хората на Филип Клемент се отправиха към слънчев Мадрид, където само скандалното съдийство на Георги Кабаков  попречи на белгийците да се приберат с трите точки. Това даде самочувствие на Брюж и при домакинството си на ПСЖ те се опитаха да играят на равни начала с френския тим, но получиха пет гола. Тази катастрофа изглежда, че приземи белгийците и те показаха съвсем друга тактика в Париж, където претърпяха минимално поражение с 1:0. Що се отнася до вътрешното първенство, Брюж спечели домакинството си на Остенде през уикенда и остана на върха в таблицата на Първа дивизия, на шест точки пред Стандард Лиеж.

Домакините са без контузените Люндама, Андоне, Акбаба, Шенер, Фалкао и без наказания Нзонзи. Бабел и Муслера са под въпрос, като според последни данни вратарят ще започне мача. Гостите са без контузения Митрович.

Очертава се много интересен мач. Домакините ще имат подкрепата на екзалтираната си публика, която ще се опита да зарадват с победа и добра игра, както го направиха срещу ПСЖ и Реал Мадрид, но от друга страна истанбулци имат много големи кадрови проблеми, което вероятно ще се превърне в голям минус  за тях. В същото време тук пристига тим, който показа зъби при гостуването си на Реал Мадрид и се опита да приложи същата тактика при визитата си на ПСЖ. Предполага се, че белгийците ще подходят по същия начин и утре вечер, а това означава, че домакините ще се наложи да положат огромни усилия, за да превземат вратата на Миноле и същевременно да се изложат на опасност от контраатаките на съперника. Много е вероятно двата тима да не се победят, но препоръката ни за срещата е да потърсим по-големия коефициент и изненадата, т.е. да рискуваме и да заложим на Брюж, което в крайна сметка няма да е чак такава изненада.

Прогноза: Галатасарай - Брюж 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Галатасарай
(Турция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.11.2019 Супер Лига Галатасарай 0 - 1 Истанбул Башакшехир
16.11.2019 Приятелски срещи Галатасарай 4 - 0 Юмраниеспор - - -
09.11.2019 Супер Лига Газиантеп ФК 0 - 2 Галатасарай
06.11.2019 ШЛ група A Реал Мадрид 6 - 0 Галатасарай
01.11.2019 Супер Лига Галатасарай 2 - 0 Ризеспор


Последни 5 срещи - Клуб Брюж
(Белгия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.11.2019 Дивизия А Клуб Брюж 2 - 0 Остенде
10.11.2019 Дивизия А Роял Антверпен 2 - 1 Клуб Брюж
06.11.2019 ШЛ група A Пари Сен Жермен 1 - 0 Клуб Брюж
02.11.2019 Дивизия А Клуб Брюж 3 - 0 Кортрийк
30.10.2019 Дивизия А Зулте Варегем 0 - 2 Клуб Брюж


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.09.2019 ШЛ група A Клуб Брюж 0 - 0 Галатасарай
23.10.2002 Шампионска Лига Клуб Брюж 3 - 1 Галатасарай
01.10.2002 Шампионска Лига Галатасарай 0 - 0 Клуб Брюж
  Сподели
163