Челси - Спартак: Никакви шансове за гостите


Н. Гавазов

Челси - Спартак: Никакви шансове за гостите

Челси - Спартак Москва
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 03.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


На „Стамфорд Бридж", в среща от 4 кръг на Шампионската лига Челси приема Спартак Москва. Преди две седмици лондончани се изправиха със своя европейски кошмар - стадион „Лужники", но без особени проблеми победиха с 2:0 своя съперник. Така „аристократите" имат пълен актив от точки и след три поредни победи, закономерно оглавяват класирането в група F. За превъзходството на „сините" говори факта, че възпитаниците на Карло Анчелоти са отбелязали 8 гола в три мача, а са допуснали само един. Във вътрешното първенство Челси също е едноличен лидер с 25 точки от десет мача, като в последния кръг успя да измъкне победата при гостуването си на Блекбърн, като головете отбелязаха Иванович и Анелка.

Спартак започна кампанията си в груповата фаза на Шампионската лига по възможно най-добрия начин - с победа като гост на прекия си конкурент за второто място Олимпик Марсилия. В следващия кръг московчани прегазиха Жилина с 3:0, но преди две седмици на „Лужники" отстъпиха на Челси. Така Спартак има в актива си шест точки, които преди двубоя на „Стамфорд Бридж" им осигуряват второто място в групата. В шампионата на Русия възпитаниците на Карпин се намират в серия от пет мача без загуба и съвсем заслужено се изкачиха на 4-то място в класирането с 46 точки от 26 мача.

Карло Анчелоти няма да може да разчита на Флоран Малуда, който е с контузия на глезена, както и на Франк Лампард и Жозе Босингва. Бенаюн е с дълговременна контузия, но Рамирес, след контузия на глезена се завръща в отбора.

Спартак пристига в Лондон с куп проблеми в кадрово отношение, като особено големи са те в отбранителната линия, което не оставя възможност за кой знае какви маневри на треньора Карпин. Под въпрос е участието на Алекс. С травми са Паршивлюк, Щранцъл, Ари и Комбаров. Най-вероятно московчани ще играят с един нападател, а средната линия ще бъде съставена от петима футболисти.

Въпреки препълнения си лазарет, Челси е фаворит в този мач и победата на „Лужники" преди две седмици говори достатъчно красноречиво за това. Спартак от своя страна ще се опита да измъкне нещо от срещата, което ще засили шансовете му за класиране за следващия етап на турнира. Едва ли обаче московчани ще имат сили да се противопоставят на своя съперник. Въпреки прогнозируемия характер на срещата, може да се разиграят няколко варианта при евентуални залагания - коефицентът на bet365 за над 2,5 гола е достатъчно добър да се изпробва, както и интересния вариант за точен резултат 3:0.

Прогноза за: Челси - Спартак Москва 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Астън Вила - Челси 0:0 (Висша лига)
19 октомври Спартак Москва - Челси 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Челси - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
30 октомври Блекбърн - Челси 1:2 (Висша лига)

Спартак Москва:

15 октомври Спартак Москва - Алания 3:0 (Висша лига)
19 октомври Спартак Москва - Челси 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Сибир - Спартак Москва 0:0 (Висша лига)
27 октомври Спартак Москва - Зенит 1:0 (Висша лига)
30 октомври Спартак Москва - Ростов 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Спартак Москва

1 мач
1 победа за Челси
0 равенства
0 победи за Спартак Москва
Голова Разлика: 2:0 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.25
Равен - 5.50
Спартак Москва - 13.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190