Сари: Срещата не ми хареса


Н. Гавазов

Сари: Срещата не ми хареса

Старши-треньорът на Ювентус Маурицио Сари коментира победата на тима в мача от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига с Локомотив (2: 1).

"Важното е, че направихме много грешки от гледна точка на техниката. Още повече бяха грешките по отношение на тактиката, за това срещата не ми хареса. Дадохме твърде много място на противника за развитието на атаката, позволихме им да създадат толкова много положения за гол.  

Но във футбола, който играе добре, той печели. Затова е странно да се говори за красива игра, тя е свързана с резултата. Що се отнася до тактиката, може направихме  твърде много промени след предишни мачове. Но играчите трупат  умора и тези промени бяха необходими.

Напоследък често се случва да пропуснем гол, след като сме се разписали преди това. След като вкараме гол, първите десет минути има известна пасивност в защитата, подобна ситуация бе и в Торино. Затруднения обикновено възникват, когато даден отбор  пропусне, но не вкара гол, а се оказва обратното. Работим по този въпрос, говоря за това с играчите.

Играхме твърде открито и оставихме твърде много място. Особено през първото полувреме. През втората част играчите често приемаха  топката с гръб към вратата, така че не бе възможно навреме да се поема топката. Локомотив добре правеше това и започваше атаките. Изглежда, че по този начин срещу нас може да играе не само Локомотив, но и друг отбор", заяви Сари.

  Сподели
120