Невероятен обрат за Дортмунд срещу Интер, Лион с лесна победа


FUTBOL-TV

Невероятен обрат за Дортмунд срещу Интер, Лион с лесна победа

Борусия Дортмунд направи голям и зрелищен мач пред своята публика, след като победи в Шампионска лига гостуващия Интер с 3:2 след обрат. Германците изоставаха с 0:2 до 51-ата минута след голове на Лаутаро Мартинес и Матиас Весино. С голове на Ашраф Хакими и Юлиан Брандт обаче "жълто-черните" се върнаха в мача, а в 77' десният защитник на Дортмунд донесе изненадващо успеха на своя тим.

В 5-ата минута гостите откриха резултата. Лаутаро Мартинес овладя една дълга топка, а Аканджи не успя да вземе първата топка. След това и Матс Хумелс не успя да догони аржентинеца, който реализира спокойно за 0:1. Пет минути преди почивката "нерадзурите“ стигнаха до второ попадение. Негов автор стана Матиас Весино, възползвайки се по най-добрия начин от подаването на Антонио Кандрева.

BVB стигна до намаляване на своя пасив в 52-ата минута. Германците започнаха продължителна атака, завършила с чудесно подаване на Гьотце към Ашраф Хакими. Мароканецът овладя и хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл на Ханданович - 1:2. В 64-ата Дортмунд успя да изравни резултата. В ситуацията Юлиан Брандт стигна до отскочила топка в наказателното поле и от много малък ъгъл успя да прати топката във вратата на Интер за 2:2.

В 77-ата минута Борусия буквално разкова защитата на Интер. Хакими комбинира с Джейдън Санчо пред наказателното поле на гостите, който с едно докосване върна топката на мароканеца и с изстрел в близкия ъгъл на Ханданович донесе и пълния обрат за домакините – 3:2.

В друг интересен мач от груповата фаза на ШЛ тази вечер - Лион се наложи над Бенфика с 3:1. Ранен гол на Андерсен (4) даде аванс на домакините, а в 33-ата минута Депай покачи на 2:0. Сеферович (78) върна отбора си в мача с късен гол, но в буквално в самия край Траоре сложи точка на спора, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
176