Челси и Аякс не се победиха в луд мач с 8 гола, Валенсия с късен обрат срещу Лил


FUTBOL-TV

Челси и Аякс не се победиха в луд мач с 8 гола, Валенсия с късен обрат срещу Лил

Челси и Аякс направиха страхотен мач и в крайна сметка завършиха наравно - 4:4 от група H на Шампионската лига. Срещата стартира с автогол на Тами Ейбрахам. Промес центрира от статично положение, а Ейбрахам посега към топката и за негова жалост я прати в собствената си врата.

В петата минута Жоржиньо изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Пулишич. В 20-ата Куинси Промес вкара за амстердамци, а вина за този гол има Сесар Аспиликуета. В 35-ата Зиеш се разписа за 1:3. Той стреля добре, а топката се удари в гредата, след което срещна лицето на Кепа и влезе в мрежата за 1:3.

В 55-ата минута "сините" инкасираха нов гол. Дони ван де Беек беше оставен в наказателното поле и стреля ниско по диагонала за 1:4. Англичаните обаче се върнаха в мача. В 63-ата с гол се отчете капитана Аспиликуета. Защитникът се измъкна от засадата и добави в мрежата сам на далечната греда.

Последваха още по-интересни минути. В 69-ата съдията показа два червени картона на гостите. Блинд беше изгонен с втори жълт картон за остро влизане в краката на Ейбрахам. Реферът даде авантаж и секунда по-късно топката срещна ръката на Фелтман, който също видя червеният цвят на картона. Освен че изгони и двамата, съдията даде дузпа, която Жоржиньо превърна в гол за 3:4.

В 74-ата Курт Зума нацели напречната греда след удар с глава, а при добавката Рийс Джеймс вкара за 4:4. В 80-ата Аспиликуета прати кълбото зад голлинията, но след консултация с ВАР голът не беше зачетен заради игра с ръка в атака.

В другия мач от тази група Валенсия се наложи над Лил с 4:1. Двубоят не започна добре за "прилепите", които инкасираха гол в 25-ата минута, когато точен беше Осимен. След почивката обаче испанците обърнаха резултата в своя полза. Парехо (64-дузпа) изравни, а в последните десет минути паднаха нови три гола във вратата на гостите. 

Соумаро си вкара автогол в 82-ата, а Кондобия (84) и  Торес (90) довършиха французите и зарадваха феновете на "Местайя".

  Сподели
185