Ливърпул се справи с Генк, Залцбург препъна Наполи


FUTBOL-TV

Ливърпул се справи с Генк, Залцбург препъна Наполи

С мисъл за предстоящия мач срещу Манчестър Сити - европейският клубен шампион Ливърпул се наложи с 2:1 срещу Генк в мач от 4-ия кръг в група "Е" на Шампионската лига. Мърсисайдци не направиха най-добрия си мач, но за тях най-важното бе да стигнат до победата.

Жоржиньо Вайналдум откри в 14-ата минута. Милнър центрира остро, топката се отклони от двама футболисти на Генк и попадна на крака на Вайналдум, който без да се забави и я насочи под гредата. По всичко изглеждаше, че хората на Юрген Клоп ще се приберат на почивката с гол аванс, но в 40-ата Мбвана Самата изравни. Той се разписа, след едно центриране от корнер, като реално никой не му попречи да играе с топката - 1:1.

В 53-ата Алекс Окслейд-Чембърлейн отново даде аванс на Ливърпул, а асистенцията бе на Салах. До края до нов гол не се стигна и в крайна сметка феновете си тръгнаха доволни от "Анфийлд".

В другия мач от тази група Наполи и РБ Залцбург завършиха наравно при резултат - 1:1. Хааланд  даде аванс на тима си в 11-ата минута, разписвайки се от дузпа. Лозано (44) изравни малко преди почивката, а през втората част до нов гол така и не се стигна.

  Сподели
256