Копенхаген - Барселона: Идва ли краят на приказката?


Н. Гавазов

Копенхаген - Барселона: Идва ли краят на приказката?

ФК Копенхаген - Барселона
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 02.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Павел Балаж (Румъния)


В среща от група D на Шампионската лига, един срещу друг излизат първия и втория в класирането. След като спечели първите си два мача срещу Панатинайкос и Рубин Казан, Копенхаген бе препънат в 3-я кръг на турнира на „Ноу Камп", но във вторник вечер на „Паркен" в датската столица, домакините имат прекрасната възможност да си върнат лидерството, което ако стане, ще увеличи значително шансовете им за класиране на плейофите. До този момент обаче, статистиката показва, че домакините никога в своята история не с побеждавали испански отбор в европейските турнири и имат само едно равенство 1:1 срещу Бетис през 1997/98г.

Във вътрешното първенство Копенхаген е повече от безапелационен - без загуба, водач в класирането и след 14 мача има в своя актив 38 точки.


Барселона започна кампанията в Шампионската лига повече от успешно и каталунците, вдъхновени от Лионел Меси разгромиха с 5:1 Панатинайкос, но след това хората на Гуардиола завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Рубин, благодарение на гола на Давид Вия. Всъщност равенството в Русия показа, че испанския шампион в 13 мача извън своя дом, в 11 ме е допускал загуба. В 3 кръг на турнира Барселона повали Копенхаген с 2:0, благодарение на головете на Меси и по този начин излезе начело в класирането.

Във вътрешния шампионат след равенството срещу Майорка каталунците са безгрешни и имат 4 поредни победи, в които отбелязаха общо 11 гола, а допуснаха само един. Последната победа 5:0 срещу Севиля се превърна в голова феерия. Така след девет изиграни мача Барселона се намира на второ място в класирането с 22 точки.

Солбакен е свикал под знамената цялото си налично войнство с което разполага и няма проблеми в кадрово отношение. Наставникът най-вероятно ще използва традиционната за домакинствата си схема 4-2-2-2, като Н'дой и Сантин ще водят нападението. На десния фланг е по-вероятно да започне Уингър отколкто Йоргенсен.

Добрата новина за Гуардиола е завръщането на Шави след проблемите ми с ахилеса. Специалистът взе със себе си 19 футболисти, включително и възстановения Габриел Милито. Отпадна 34 годишния вратар Пинто, който бе уличен в неспортсменско поведение по време на предишния двубой срещу Копенхаген.

Срещата се очертава да бъде интересна и оспорвана, тъй като победителят почти сигурно ще се класира за следващия етап. Домакините обаче ще трябва да търсят победата, а това означава, да освободят празни пространства в своя тил, и по този начин е ще бъдат подложени на смъртоносни атаки от своя противник. Интересно ще бъде да видим какъв стил на игра ще избере Копенхаген пред своята публика, защото на „Ноу Камп" датчаните се стремяха основно да рушат играта и да не допуснат гол. Аз мисля, че класата на Барселона ще си проличи точно в датската столица и Меси и компания ще накажат всяка една грешка на своя противник. Определено, мача във вторник вечер не идва в най-подходящото време за домакините, защото по всичко личи, че „блауграна" е набрала скорост и както в добрите стари времена, помита всичко по пътя си. А най-вероятно с това ще дойде и краят на приказката за датчаните.

Прогноза за: Копенхаген - Барселона 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

ФК Копенхаген:

17 октомври ФК Копенхаген - Одензе 5:0 (Суперлига)
20 октомври Барселона - ФК Копенхаген 2:0 (Шампионска лига)
24 октомври Силкеборг - ФК Копенхаген 0:3 (Суперлига)
27 октомври ФК Копенхаген - Хорсенс 2:4 (Купа на Дания)
30 октомври ФК Копенхаген - Лингби 3:2 (Суперлига)

Барселона:

16 октомври Барселона - Валенсия 2:1 (Примера)
20 октомври Барселона - ФК Копенхаген 2:0 (Шампионска лига)
23 октомври Реал Сарагоса - Барселона 0:2 (Примера)
26 октомври Сеута - Барселона 0:2 (Купа на Краля)
30 октомври Барселона - Севиля 5:0 (Примера)


Досегашни срещи:

ФК Копенхаген - Барселона

1 мач
0 победа за ФК Копенхаген
0 равенства
1 победа за Барселона
Голова Разлика: 2:0 за Барселона


Коефициенти от bet365:
ФК Копенхаген - 7.50
Равен - 4.33
Барселона - 1.44

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148