Тухел: Загубата от Юнайтед бе като автомобилна катастрофа


Н. Гавазов

Тухел: Загубата от Юнайтед бе като автомобилна катастрофа

Старши-треньорът на ПСЖ Томас Тухел припомни отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига. Напомняме, че парижани победиха Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" с 2:0, но в реванша претърпяха поражение с 3:1 и напуснаха турнира.

"Прекарах няколко дни в тъмна стая. Подобно нещо  никога досега не ми се е случвало. Ние работихме усилено и изградихме този отбор, за да стигнем до този момент. Изминахме дълъг път и станахме първият френски отбор, който победи Манчестър Юнайтед. Проведохме прекрасно първо полувреме, но след това имаше провал. Това бе като автомобилна катастрофа – точно тръгнахме на зелена светлина и ни удариха отстрани.

Не можахме да разберем степента на тази авария. Между двете  срещи с Манчестър Юнайтед ние само чувахме от другите: "Сега всичко ще бъде различно".  Вярвахме, че ще продължим, но това не се случи. И тогава хората се разочароваха, разбраха, че нищо не се е променило. Натискът се увеличи, започнаха травмите, стана много трудно да завършим сезона с положителна нотка. Опитах се да не чета пресата, но необяснимо чувство ме потискаше.

Спомням си, когато отивахме към  стадиона преди втория мач, казах на асистента, че може би сме прекалили с подготовката. Твърде много искахме да станем по-добри", заяви Тухел.

  Сподели
147