Ливърпул с първа победа в ШЛ за тази кампания (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул с първа победа в ШЛ за тази кампания (видео)

Актуалният носител на трофея в Шампионска лига Ливърпул записа първи успех в Шампионска лига за тази кампания. Мърсисайдци се наложиха с 4:3 над Ред Бул Залцбург на "Анфийлд". Двата тима направиха страхотен мач, с много голове и интересни ситуации.

До 36-ата минута "червените" вече водеха с 3:0 и всички в този мач изглеждаше решено. В 9-ата минута Садио Мане проби отляво, преодоля Кристенсен, след което направи двойно с Фирмино и стреля покрай Станкович за 1:0. Бившият играч на Залцбург очаквано не се зарадва на гола. В 25-ата минута Александър-Арнолд центрира ниско, а Робъртсън  засече на близката греда - 2:0.

В 36-ата минута стражът на гостите успя да избие удар с глава на Фирмино, но при добавката Мо Салах се разписа и направи резултата класически. Гостите обаче успяха да върнат интригата. В 39-ата минута правещият слаб мач тази вечер - Хендерсън загуби топката, Мвепу изведе Хуан, който доста лесно се справи с Вирджил ван Дайк и простреля Адриан за 3:1.

След почивката също бе интересно и имаше още голове.  В 56-ата минута Хуан центрира към Минамино, който засече от въздуха и прати топката неспасяемо във вратата на Адриан. Веднага след това попадение в игра се появи и Холанд. Младият талант се разписа само няколко минути след това. Минамино проби отдясно, Ван Дайк отново не се намеси добре и позволи топката да мине между краката му, а Холанд засече отблизо, за да изравни резултата и да донесе невероятна радост на треньорския щаб.

Англичаните обаче заиграха малко по-добре и логичното се случи в 69-ата минута. Тогава продължителна атака на "червените" бе завършена от Салах, който се озова зад бранителите и не остави шанс на Станкович отблизо за 4:3. Асистенцията бе на Боби Фирмино.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
522