Почетино: Трябва да вярваме в себе си


Н. Гавазов

Почетино: Трябва да вярваме в себе си

Мениджърът  на Тотнъм Маурисио Почетино коментира унизителното  поражение от Байерн Мюнхен в Шампионска лига с резултат 7:2, като изрази надеждата, че неговият отбор няма да се разпадне след такъв резултат.

Опитвайки се да се върне в играта след дузпа, изпълнена от Хари Кейн, когато резултатът беше 2:4, Тотнъм твърде много се увлече в атаките си, за което бе наказан и след това напълно се отказа да играе.

Маурисио се надява, че отборът му ще се възстанови след такъв удар.

"Не мисля, че имам нужда от твърде много време за обяснения. Играхме добре 30 минути, започнахме добре, оказвахме натиск върху тях. Но нямахме късмет, че пропуснахме първата минута на полувремето.

Байерн много добре се справи с положенията  си. След като реализирахме дузпа, имахме шансове за трети гол. Но вместо това пропуснахме още три пъти от 83-ата до 88-ата минута.

Това се случва във футбола. Всяко докосване доведе до гол. Много сме разстроени и много огорчени, но трябва да останем заедно. Мисля, че сме силни по дух.

Може би сте уморени от моята реч, но футболът е днес, а не вчера. Тук винаги трябва да показвате отново на какво сте способни. Трябва да го правите днес и утре. Вашият опит или случилото се преди три месеца няма стойности.

Ние сме разстроени. Всеки удар на Байерн стана гол. Те отбелязаха с всяко докосване. Трудно е да се приеме, но трябва да продължим напред.

Трябва да сте настойчиви в подобна ситуация. Трудно е, но трябва да продължим напред. Трябва да останем единни, да си помагаме и да бъдем заедно. След този резултат е важно да се реабилитираме и да вярваме в себе си. Само така можем да се възстановим", заяви Почетино.

След този кръг Тотнъм има 1 точка и заема трето място в таблицата на група В. Следващата среща на "шпорите" ще е срещу Цървена звезда в Лондон. Този мач е на 22 октомври.

  Сподели
306