Клоп се смята за главен експерт в света по РБ Залцбург


Н. Гавазов

Клоп се смята за главен експерт в света по РБ Залцбург

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп се определи като  водещ световен експерт по отношение на  играта на австрийския Ред Бул Залцбург.

Започвайки кампанията си в Шампионска лига с поражение при гостуването на Наполи, в сряда вечер настоящите победители в турнира ще се опитат да се реабилитират в сблъсъка с австрийците.

Отборът от Залцбург е добре познат на Клоп благодарение на личността на Ралф Рангник, която определя философията на цялото футболно семейство на Ред Бул, а Юрген е убеден, че противникът няма да успее да изненада "червените".

"Основната причина за успеха им е Ралф Рангник, който стартира целия този проект. Собствениците на Red Bull действаха  много умело, като го наеха. Всичко зависи от него.

Това е достоен екип; млад и жизнен отбор, пълен с енергия. Те са много силни и са много добър съперник. Освен това са много, много добре организирани.

Това ще бъде много, много труден мач. Те ще изненадат много хора в бъдеще. Начинът, по който играе Залцбург е изненада за големите отбори.

Но, ако някой в света знае най-много за това как играят, тогава това вероятно съм аз. Следя Ралф от много, много дълго време и имам подобни идеи. И моят тим  също е доста добър", заяви Клоп.

  Сподели
178