Ливърпул няма да подцени Залцбург


Н. Гавазов

Ливърпул няма да подцени Залцбург

Ливърпул - Залцбург

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 02.10.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Андреас Екберг (Швеция)

Ливърпул посреща Залцбург в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да поправи грешната стъпка на  старта  в турнира преди две седмици. Австрийците обаче едва ли ще излязат като обречени, особено в светлината на доброто си начало, така че европейските шампиони ще трябва да се постараят повече от нужното, за да вземат този мач.

Ливърпул твърдо е решен да прекъсне хегемонията на Манчестър Сити и това се вижда от резултатите на отбора – "червените" спечелиха всичките си седем мача във Висшата лига, оставяйки "гражданите" на 5 точки зад себе си. При това хората на Юрген Клоп демонстрират много рационален футбол –унищожават съперника си когато е нужно, а когато имат възможност отпускат педала на газта. Или проявяват методична упоритост в преследването на трите точки, както се случи с Шефилд Юнайтед през уикенда. Така или иначе израстването в играта на мърсисайдци е налице и те изглеждат много по-могъщи от миналия сезон, когато стъпиха на европейския връх.

Това обаче не попречи на "червените" да получат два късни гола при гостуването си на Наполи на старта на кампанията си в Шампионска лига. Равностоен мач, в който англичаните не направиха достатъчно за да го вземат. Разбира се, няма място за трагедия, още повече, че Ливърпул загуби тук и през миналата година, след което започна победоносния си поход към върха. Дори можем да кажем, че поражението на италианска земя свали на земята мърсисайдци, които осъзнаха, че не са непобедими и за успехите трябва да се воюва постоянно – няма съперник, който ще се предаде без бой.

 Залцбург започна участието си в Шампионска лига според очакванията. "Биковете" посрещнаха Генк и постигнаха убедителна победа с 6:2, потвърждавайки предварителните прогнози. Изненадата дойде от много голове в мача, но ако трябва да сме искрени, хората на Джеси Марш можеха да вкарат още толкова срещу разколебаната защита на съперника си.

Залцбург се представя великолепно и в австрийското първенство, където записа 8 победи и 1 равенство в девет мача и е лидер в таблицата.

Клайн и Шакири са в лазарета на домакините, а Алисон също е недостъпен, защото набира форма. Матип е извън групата като предпазна мярка от страна на треньорския щаб. Гостите са без Валке, Понграшич и Бернеде, които лекуват травми.

Ливърпул е фаворит в мача. "Червените" са действащ европейски шампион и потенциален английски, освен това "Анфийлд" ще е зад гърба на своите футболисти. Не на последно място загубата от Наполи ще мотивира хората на Клоп да поправят ситуацията, още повече срещу отбор, който вече има три точки.

Залцбург обаче е коварен съперник и въпреки, че пристига от лига, която е на по-ниско ниво, тимът е съставен от подготвени футболисти, които имат самочувствие и са готови да дадат битка. Ако Ливърпул подцени съперника си, тогава англичаните ще имат адски много главоболия.

Нашите предположения са, че все пак Клоп няма да допусне това, което означава, че Ливърпул ще спечели мача – макар и с неимоверни усилия.

Прогноза: Ливърпул – Залцбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 Висша Лига Шефилд Юнайтед 0 - 1 Ливърпул
25.09.2019 Купа на Лигата Милтън Кийнс Донс 0 - 2 Ливърпул
22.09.2019 Висша Лига Челси 1 - 2 Ливърпул
17.09.2019 ШЛ група E Наполи 2 - 0 Ливърпул
14.09.2019 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Нюкасъл


Последни 5 срещи - Ред Бул Залцбург
(Австрия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.09.2019 Бундеслига Ред Бул Залцбург 4 - 1 Аустрия Виена
25.09.2019 Купа на Австрия Рапид Виена 1 - 1 Ред Бул Залцбург
22.09.2019 Бундеслига ЛАСК Линц 2 - 2 Ред Бул Залцбург
17.09.2019 ШЛ група E Ред Бул Залцбург 6 - 2 Генк
14.09.2019 Бундеслига Ред Бул Залцбург 7 - 2 Хартберг


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
309