Почетино е недоволен от играчите си


Н. Гавазов

Почетино е недоволен от играчите си

Наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино разкритикува играчите си, които не успяха да се настроят правилно в мача срещу Олимпиакос и не следваха плана на играта.

В сряда "шпорите"  започнаха своя път  в Шампионска лига и бяха принудени да се задоволят с  равенство 2: 2 в Гърция. Хари Кейн откри резултата от дузпа в средата на първото полувреме, а Лукас Моура удвои само четири минути по-късно. По всичко изглеждаше, че гостите ще запишат лека победа. Това обаче не се случи. Хората  на Почетино позволиха на Олимпиакос да покаже характер и да върне два гола - един в самия край на първата част и друг в началото на второто полувреме, от което Маурисио е крайно недоволен.

"Смятам, че е лесно да се обясни какво се обърка. Когато не играем с темповете, които изисква съревнованието, имаме затруднения. Не става въпрос за умения. Това е фокусиране, агресивност и четене на играта.

Много ли игрови епизода прочетохме отпред днес? Колко пъти действахме с изчакване, както се получи срещу Палас? Това е много добър пример - само три дни и тази разлика. Не става въпрос за тактиката  и в уменията  на играчите, а в подготовката си за двубоя.

На това ниво трябва да съответствате на противника си по темп, агресия, вдъхновение и мотивация. Когато сте в играта, можете да покажете своите умения.

Това трябва да е първото изискване към  себе си. Виновен е не един. Всеки е виновен, защото не можете да започнете мача толкова различно от това, което бе преди три дни. Ето защо се разстроих. Разстроих се от всеки.

"От самото начало имахме план, но не спазихме плана си. Разказах на играчите за това по време на почивката. Вкарахме два гола, но ако анализирате играта, тя бе далече  от идеалното. Позволихме на противника да създаде много положения  и първия им гол бе толкова неприятен. Не проявихме агресията, която се изисква в този вид мачове", заяви Почетино.

  Сподели
113