Конте: Първо мен трябва да поставите в ъгъла


Н. Гавазов

Конте: Първо мен трябва да поставите в ъгъла

Наставникът на Интер Антонио Конте, коментира двубоя със Славия Прага от 1-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Напомняме, че "нерадзурите" бяха близо до загуба в този мач, но успяха да изравнят в самия му край.

"Славия игра много по европейски, агресивно  и интензивно. Ние не намерихме решение. В други мачове играхме срещу отбори, които седяха  в защита и ни чакаха, докато Славия тръгна в атака. Беше ни трудно и затова съм недоволен от представянето ни. Поемам отговорност за резултата, тъй като не видях желания ефект от решенията, които сам взех, а също така не обясних достатъчно на играчите естеството на мача. В крайна сметка Интер можеше да играе много по-добре. Това не е онзи вид футбол, към който се стремим. Ние също трябва да работим върху характера, но когато говоря за растеж, подобни двубои  също имат значение.

Може би си мислите, че щях да дойда в Интер и да превърна патетата  в лебеди, но ни предстои  много работа. Трябва да подобрим играта си, защото това не бе нашият футбол. Тук съм, за да помогна на момчетата да растат, така че ме обвинявайте. Отказвам да обсъждам действията на отделни играчи, защото всички работихме под нивото си - като започна от мен. На първо място, аз съм този, който трябва да бъда поставен в ъгъла, аз съм главният виновник", заяви Конте.

  Сподели
104