Почетино иска да "поправи щетите" от загубата във финала на ШЛ


Н. Гавазов

Почетино иска да

Мениджърът на Тотнъм  Маурисио Почетино смята, че за неговия отбор е важно да "поправи щетите", които бяха нанесени на отбора от загубения финал в Шампионска лига от Ливърпул.

На 1 юни "шпорите" за първи път в своята история участваха в решаващ мач от главния европейски клубен турнир.  За някои играчи на Тотнъм този мач може да остане най-важното събитие в кариерата им.

Въпреки това, Тотнъм  не показа най-добрия си футбол, което направи поражението с 2:0 от Ливърпул много болезнено. Според Почетино,  сега това трябва да се оправи.

"След финала в Мадрид имаше дълъг период, в който изпитвахме огорчение. За да бъда честен, през лятото много мислех за това.

Загубата на финала винаги е болезнена и е невъзможно да се отървете от това чувство за известно време. Трябва да започнете отначало, за да поправите тази вреда.

Никой не ни вижда като претендент за победата през този сезон. Но това е добре. Това отново прави нашия път в Шампионска лига вълнуващ.

Преди няколко месеца играхме на финала на Шампионската лига. Разбира се, това ни прави фаворити в мача срещу Олимпиакос на ниво групова фаза.

Но ни очаква  трудна атмосфера. Уважавам противника и трябва да покажем защо сме  фаворит преди мача.

По определени причини ще променим леко състава, но ще се съсредоточим върху висококачествената игра“, заяви Почетино.

  Сподели
124