Анчелоти продължава да смята Ливърпул за най-добър в Европа


Н. Гавазов

Анчелоти продължава да смята Ливърпул за най-добър в Европа

Старши-треньорът на Наполи Карло Анчелоти не е престанал да смята Ливърпул за най-добрия отбор в Европа, след снощната победа с 2:0 над европейския шампион.

Както преди година, пътуването  до Неапол като част от груповата фаза на Шампионска лига завърши с поражение за "червените". Въпреки всичко Анчелоти е убеден, че неговият колега Юрген Клоп не трябва да бъде много тъжен от резултата от този мач.

"Казах на Юрген: "Не се тревожи. Когато  губиш  в Неапол, в края печелиш  Шампионска лига!".

Срещу Ливърпул винаги е трудно, от първата минута до последната. Трябваше да се жертваме, но без да губим индивидуалността си. Планът ни бе да проведем перфектен мач. Трябва да оказваме натиск, ако е възможно, но в същото време да сме готови да се защитим дълбоко,  ако това е необходимо.

Добре се справихме. Трябваше да се приспособяваме към различните моменти на играта. Когато Ливърпул контролираше играта, ние се  защитавахме добре и тогава използвахме шансовете си.

"Това беше много балансирана игра. Така че се справихме добре, защото смятам, че те (Ливърпул) са най-добрият отбор в Европа", заяви Анчелоти.

  Сподели
93