УЕФА може да накаже Валенсия


Н. Гавазов

УЕФА може да накаже Валенсия

Валенсия може да бъде наказана от Дисциплинарната комисия на УЕФА заради това, че играчите на испанския отбор не се появиха на пресконференцията преди мача от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу  Челси.

Футболистите на Валенсия решиха да игнорират пресконференцията във връзка с уволнението на Марселино Гарсия Торал от поста старши- треньор на отбора, въпреки факта, че испанският специалист на два пъти помогна на отбора да се класира за групите на Шампионска лига.

Новият наставник  на "прилепите" Алберт Селадес сам разговаря с пресата в понеделник. Наставникът отбеляза, че въпреки общото възмущение вътре в съблекалнята, отборът не е загубил  боевия си дух за срещата  с Челси.

"Очевидно е, че ситуацията не е най-добрата, но това е  решение на самите футболисти. Нямам какво повече да кажа за тази ситуация. И нищо не мога да направя за случилото се. Всеки ден общувам с играчите си. Да, това е тяхното решение, но ние имаме  диалог с тях.

Независимо от това, тимът е с боен дух. Футболистите искат да играят, да опитат атмосферата на Шампионска лига, след като са в стартовия състав. Никой не иска да пропусне този мач, който е най-важният за мен", заяви Селадес.

  Сподели
154