Шалке 04 - Апоел: Немците ще зарадват изстрадалата си публика


Н. Гавазов

Шалке 04 - Апоел: Немците ще зарадват изстрадалата си публика

Шалке 04 - Апоел Тел Авив
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)


В група В на Шампионската лига Шалке 04 приема израелския Апоел, срещу когото ще се опита да постигне победа и да запази по този начин живи шансовете си за класиране на плейофите в турнира. Много се очакваше от отбора на Магат в началото на сезона, но след слабите си игри, „кралско-сините" в момента се намират в зоната на изпадащите в Бундеслигата с едва 5 точки от осем мача. Малко по-добре изглеждат нещата в международен план, където Шалке събра три точки от двата си мача в ШЛ и има реални шансове да продължи в следващата фаза на турнира, след като победи у дома си с 2:0 прекия конкурент Бенфика.

Апоел Тел Авив загуби и двете си срещи в група В на Шампионската лига и ако иска да съхрани шансовете си за постигане на нещо значимо, със сигурност ще търси благоприятен резултат в мача в Гелзенкирхен. Израелският отбор обаче успя да вкара само един гол в двата мача от европейската си кампания, а допусна 5, което отчая и най-запалените фенове на тима и потвърждава поне засега първоначалните прогнози, че „червените демони" няма да са конкурентни на своите съперници. Във вътрешното първенство Апоел инкасира вече две загуби и след шест мача има събрани 10 точки, които му отреждат 5-то място в класирането.

Магат няма да може да разчита на Кения, Хоогланд и Пандер, но в строя се завърна Матип, който страдаше от вирусно заболяване и със сигурност ще заеме мястото си в опорната зона. Схемата на игра ще бъде наи-вероятно 4-1-3-2 с Раул и Хунтелаар отпред.

За гостите няма да играе със сигурност Лала, който претърпя операция на коляното. Под съмнение е участието на Ядин, който се контузи в последния мач на отбора от първенството. Схемата, която ще използва треньора Гутман е 4-4-2, като в опорната зона вместо Ядин., мача може да започне Шивхон.

Със сигурност Апоел се нуждае от всичко в този мач и израелските футболисти ще сторят каквото могат за да го получат. Същото се отнася обаче и за Шалке, които са длъжници на феновете си, а предстоящия мач е една добра възможност да зарадват изстрадалата си публика. Според мен, немския отбор притежава по-голяма класа от своя съперник и едва ли ще пропусне възможността да добави три точки към своя актив.

Прогноза за: Шалке 04 - Апоел 2:1


Шалке 04 - Апоел Тел Авив
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

22 септември Фрайбург - Шалке 04 1:2 (Бундеслига)
25 септември Шалке 04 - Борусия М`гладбах 2:2 (Бундеслига)
29 септември Шалке 04 - Бенфика 2:0 (Шампионска лига)
02 октомври Нюрнберг - Шалке 04 2:1 (Бундеслига)
16 октомври Шалке 04 - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)

Апоел Тел Авив:

14 септември Бенфика - Апоел Тел Авив 2:0 (Шампионска лига)
25 септември Апоел Тел Авив - Ирони Кирят Шмона 2:4 (Лига А1)
29 септември Апоел Тел Авив - Олимпик Лион 1:3 (Шампионска лига)
02 октомври Макаби Нетаня - Апоел Тел Авив 1:3 (Лига А1)
16 октомври Апоел Тел Авив - Макаби Тел Авив 1:0 (Лига А1)

Досегашни срещи:

Шалке 04 - Апоел Тел Авив

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.44
Равен - 4.20
Апоел Тел Авив - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165