Анелка: Добре дошъл Уейн!


Н. Гавазов

Анелка: Добре дошъл Уейн!

Нападателят на Челси Никола Анелка след победата с 2:0 над Спартак в среща от 3 кръг на груповата фаза на Шампионската лига заяви, че отсъствието на много ключови играчи заради травми е оказало влияние върху играта на отбора. На въпрос на руски журналисти помни ли финала от 2008 година срещу Манчестър Юнайтед, нападателят заяви, че никой в тима е нямал време да мисли за минали неща и всички са били концентрирани изцяло върху настоящия двубой.

„Ние показахме добра игра, постигнахме резултат и спечелихме трите точки. Наистина футбола ни беше добър, отчитайки отсъствието на Алекс, Лампард, Дрогба, Босингва и това, че на резервната скамейка бяха само младежи. Но и без тези контузени играчи Челси може да побеждава навсякъде и ние го показахме", заяви на пресконференция след мача Анелка.

„За финала от 2008-ма ако трябва да съм честен, ние не сме мислили. Концентрирахме се изцяло върху мача със Спартак, а аз над това да използвам головите си шансове. Така, че да мисля за неща станали преди две години, наистина нямаше време. Сега остава да победим на „Стамфорд Бридж" и мисля, че пътят към плейофите ще бъде открит", продължава френския нападател.

Руските журналисти не пропуснаха да засегнат също така темата с Рууни и провокираха Анелка с въпрос иска ли да играе със звездата на Манчестър Юнайтед.

„Всички знаят какво представлява Рууни - великолепен играч на най-високо световно равнище. Ако той иска да дойде в Челси - добре дошъл Уейн", завършва нападателя на Челси.

 

  Сподели
119